Skoči do osrednje vsebine

Podpis dveh dogovorov o donacijah med Slovenijo in Črno goro na sejmu Sobra

Generalna direktorja direktoratov za logistiko obrambnih ministrstev Republike Slovenije mag. Željko Kralj in Republike Črne gore polkovnik dr. Vladan Martić sta danes ob robu sejma obrambe, zaščite in reševanja Sobra v Gornji Radgoni podpisala ločena dogovora, po katerih bo Slovenija Črni gori donirala sedem gorskih topov in 112 salv za omenjene topove, ki jih bo uporabljala črnogorska vojska.

V drugem dogovoru med ministrstvoma bo Črna gora Sloveniji donirala letalo G4 super galeb in helikopter gazela, ki bosta namenjena muzejski rabi.

Po podpisu dogovorov je generalni direktor Direktorata za logistiko mag. Željko Kralj povedal, da je to le eden od projektov, ki trenutno potekajo med ministrstvoma in ob tem spomnil na nedavno podpisan sporazum za skupno nabavo brezpilotnih letalnih sistemov po modelu vlada-vladi. Njegov kolega polkovnik dr. Vladan Martić je izpostavil odlično sodelovanje med državama na vojaškem in obrambnem področju.

Obe črnogorski donaciji bosta v nekaj tednih prispeli na letališče Cerklje ob Krki, kjer bosta po restavraciji razstavljeni kot eksponata, je ob robu dogodka še povedal državni sekretar na Ministrstvu za obrambo dr. Damir Črnčec. Ob tem je še izpostavil odlično sodelovanje med državama tako na obrambnem kot tudi na vojaškem področju, skupno sodelovanje v mednarodnih operacijah in misijah, pa tudi pri izmenjavi in ohranjanju vojaške dediščine v obeh državah.

Direktorja med podpisom sedita za mizo. Za njima je pano sejma SOBRA

Generalna direktorja direktoratov za logistiko sta ob robu sejma Sobra v Gornji Radgoni podpisala dogovora, po katerih bo Slovenija Črni gori donirala sedem gorskih topov in 112 salv za omenjene topove, ki jih bo uporabljala črnogorska vojska | Avtor: Ministrstvo za obrambo

1 / 2