Skoči do osrednje vsebine

Notranja ministra Slovenije in Bosne in Hercegovine za tesno sodelovanje pri migracijah

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je v telefonskem pogovoru z ministrom za varnost Bosne in Hercegovine Nenadom Nešićem izmenjal informacije o migracijah in upravljanju meja. Dogovorila sta se za obisk ministra Nešića v začetku novembra v Sloveniji.

Minister Poklukar je poudaril pomen učinkovitega upravljanja meja in migracij. Ob tem je izrazil podporo okrepljeni vlogi agencije Frontex v Bosni in Hercegovini in s tem tudi čimprejšnjemu začetku pogajanj za sklenitev sporazuma med Bosno in Hercegovino in agencijo Frontex.

Zagotovil je, da bo Slovenija na področju migracij in notranje varnosti še naprej tesno sodelovala z državami v regiji in Bosno in Hercegovino pri aktivnostih za zmanjšanje migracijskega pritiska ter v boju proti organiziranemu kriminalu, tihotapcem ljudi in radikalizaciji.

Minister Poklukar se je ob tej priložnosti zahvalil za pomoč, ki jo je Bosna in Hercegovina zagotovila Sloveniji po poplavah.

Telefonski pogovor ministra Boštjana Poklukarja, ki sedi za mizo in v roki drži telefonsko slušalko, z ministrom za varnost Bosne in Hercegovine Nenadom Nešićem

Pogovor ministra Boštjana Poklukarja z ministrom za varnost Bosne in Hercegovine Nenadom Nešićem | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve