Skoči do osrednje vsebine

Minister Poklukar hrvaškemu kolegu Božinoviću predlagal krepitev nadzora na obmejnem območju

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je v telefonskem pogovoru hrvaškega kolega dr. Davorja Božinovića ponovno opozoril na veliko število nezakonitih prehodov slovensko-hrvaške meje, še zlasti na območju občine Brežice.

Slovenska policija je na tem območju še dodatno okrepila nadzor, in sicer z dodatnimi policijskimi patruljami, helikopterjem in drugimi tehničnimi sredstvi. Ob tej priložnosti je minister Poklukar predlagal, da se tovrsten nadzor okrepi tudi na hrvaški strani. Prav tako je ponudil pomoč slovenske policije pri varovanju zunanje meje Evropske unije.

Ministra sta se strinjala, da je ob okrepljenem nadzoru pomembno tudi nadaljnje tesno sodelovanje policij v boju proti tihotapljenju migrantov na zahodnobalkanski poti. Prav tako sta menila, da mora Evropska unija storiti več za preprečevanje nezakonitih migracij v državah izvora in okrepiti sodelovanje s partnerskimi državami.

Slovenski in hrvaški notranji minister sta sicer v rednih stikih, prav tako redno in tesno sodelujeta tudi policiji obeh držav.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar v pogovoru s hrvaškim kolegom dr. Davorjem Božinovićem, minister sedi za mizo, v rokah drži telefonsko slušalko in govori, v ozadju na okenski polici je roža

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar v pogovoru s hrvaškim kolegom dr. Davorjem Božinovićem | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve