Skoči do osrednje vsebine

Ogled novih prostorov Inšpektorata Republike Slovenije za notranje zadeve

Zaposleni v Inšpektoratu Republike Slovenije za notranje zadeve (IRSNZ) so v začetku letošnjega julija dobili nove prostore na Dimičevi ulici 12 v Ljubljani. Nove prostore in delo zaposlenih na inšpektoratu si je ogledal tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar z najožjimi sodelavci in gosti.

Inšpektorat za notranje zadeve je bil od začetka svojega delovanja od leta 2004 že večkrat preseljen. Nazadnje konec septembra 2021, ko so se iz prostorov na Litostrojski 54 v Ljubljani selili v prostore na Vodnikovi 43 a v Ljubljani. Ti prostori niso zadoščali za učinkovito in kakovostno opravljanje zahtevnih nalog inšpektorata, zato je bila selitev v večje in sodobno opremljene prostore nujna. Primerne prostore smo našli na Dimičevi ulici 12 v Ljubljani. Inšpektorji so se v prenovljene prostore preselili 7. julija letos.

Prostore si je ogledal tudi minister Boštjan Poklukar. Po ogledu prostorov je dejal, da je vesel, da smo s skupnimi močmi našli prostore, ki so primerni za delo vseh zaposlenih na Inšpektoratu za notranje zadeve. Poudaril je, da je Inšpektorat za notranje zadeve po številu zaposlenih sicer manjši organ, a zelo dejaven, kar kažejo tudi podatki opravljenih prekrškovnih nalog in inšpekcijskih nadzorov. Minister se je zaposlenim v inšpektoratu zahvalil za doprinos k učinkovitosti celotnega resorja in jim zaželel nadaljnje uspešno delo ter dobro počutje v novih prostorih.

Vršilka dolžnosti glavne inšpektorice Vesna Gutman je izrazila zadovoljstvo, da so v inšpektoratu danes predstavili nove prostore. Zahvalila se je za ves trud, ki je bil potreben, da ima danes inšpektorat prostore vredne organa v sestavi. "Novi prostori bodo tako pripomogli k dvigu samega delovanja organa, zunanje podobe ter prepoznavnosti tako inšpektorata kot Ministrstva za notranje zadeve. So tudi spodbuda za nadaljnje delo, razvoj in širitev samega organa, doseganje zastavljenih ciljev ter izkaz spoštovanja do zaposlenih inšpektorata," je povedala Vesna Gutman.

O Inšpektoratu Republike Slovenije za notranje zadeve

Inšpektorat Republike Slovenije za notranje zadeve je, tako kot Policija, organ v sestavi Ministrstva za notranje zadeve. Inšpektorji in ostali zaposleni skrbijo za spoštovanje in pravilno izvajanje predpisov s področij Ministrstva za notranje zadeve. Vodijo prekrškovne postopke in z rednimi nadzori zagotavljajo kakovostno delovanje in varnost na področju zasebnega varovanja, orožja, eksplozivov in pirotehničnih izdelkov, detektivske dejavnosti, varnosti in reda na smučiščih, fizičnega varovanja jedrskih objektov ter jedrskih in radioaktivnih snovi ter tajnih podatkov. Na podlagi ugotovitev v nadzorih lahko podajo pobude in oblikujejo predloge za dopolnitve in spremembe ustreznih predpisov. Pri svoji dejavnosti inšpektorat sodeluje tudi z drugimi inšpekcijskimi službami in državnimi organi.