Skoči do osrednje vsebine

Nacionalni mesec skupnega branja

Ministrstvo za kulturo že od leta 2018 sodeluje pri organizaciji Nacionalnega meseca skupnega branja. Ta bo letos potekal med 8. septembrom in 8. oktobrom ter opozarjal na pomen bralne pismenosti in bralne kulture.

Letošnji Nacionalni mesec skupnega branja poteka tudi v luči pomembnih mejnikov knjižne kulture. Slovenija bo namreč oktobra častna gostja na Frankfurtskem knjižnem sejmu, aprila 2024 pa častna gostja bolonjskega knjižnega sejma otroške in mladinske literature.

Ob tej priložnosti Ministrstvo za kulturo izreka zahvalo vsem tistim, ki dnevno skrbite za skupno, skupnostno in medgeneracijsko branje: staršem, vzgojiteljicam in vzgojiteljem v vrtcih ter učiteljicam in učiteljem v osnovnih šolah, profesoricam in profesorjem v srednjih šolah ter strokovnim delavcem in delavkam v šolskih in splošnih knjižnicah, ki vse generacije vabijo v bogat svet knjig in branja. 

Med 8. septembrom, mednarodnim dnem pismenosti, in 8. oktobrom vas vabimo, da se udeležite številnih dogodkov in dejavnosti v sklopu Nacionalnega meseca skupnega branja 2023. 

Želimo vam, da berete, skupaj ali sami, vse dni v letu.