Skoči do osrednje vsebine

Poklic pravosodni policist na Festivalu poklicev

Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij se je danes udeležila Festivala poklicev v Kočevju, na katerem smo predstavljali poklic pravosodni policist in pravosodna policistka.

Dogodek že več let zapovrstjo organizirata Ljudska univerza in Podjetniški inkubator Kočevje. Namen predstavitev poklicev je osnovan na promociji zaposljivih in deficitarnih poklicev skozi zgodbo ter nadgradnji karierne orientacije za mlade. Letos se je na festivalu predstavljalo 35 aktualnih poklicev, ki so jih spoznavali učenci zaključnih razredov iz enajstih osnovnih šol in dijaki iz širše regije, skupaj preko 400 učencev in dijakov.

Karierni dogodek je namenjen predvsem mladim, ki različne poklice spoznavajo na njim prijazen način. Ekipa Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij je obiskovalcem predstavila delo pravosodnega policista s praktičnim prikazom različnih vidikov dela. Vodnik službenega psa iz Zavoda za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni je učencem na zanimiv način predstavil tudi delo s službenim psom, skupaj z nemško ovčarko Kleo in nemško ptičarko Indy. Mladi so se preizkusili pri uporabi opreme, ki jo pri svojem delu uporabljajo pravosodni policisti - zaščitne obleke, detektorja kovin in alkotesterja, pa tudi tiste opreme, ki se uporablja pri delu s službenim psom. Spoznali so kje vse pravosodni policisti opravljajo delo in katere lokacije zaporov izmed trinajstih so v tem delu Slovenije najbližje. Ogledali so si kako poteka usposabljanje in kakšne naloge se zvrstijo v delovniku pravosodnega policista. Svoje spretnosti so lahko pokazali tudi pri grajenju stolpa iz ravnotežnostnih kock Dobra roka, ki jih izdelujejo zaprte osebe v slovenskih zaporih ter si prislužili nagrado.

Uprava trenutno razpisuje prosta delovna mesta za pravosodne policiste v Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni, zaposlujemo pa tudi na drugih delovnih mestih. Vljudno vabljeni, da se prijavite na aktualne razpise.