Skoči do osrednje vsebine

Programa ESPON in URBACT sta priložnost za trajnostni razvoj občin

Program Evropsko omrežje za spremljanje prostorskega razvoja (angleško European Spatial Planning Observation Network- ESPON) nudi strokovno podporo in znanje občinam in ministrstvom pri pripravi prostorskih in drugih javnih politik.

Program URBACT (angleško The Urban Development Network Programme - URBACT) je namenjen povezovanju mest in podpira omrežja mest, ki skozi učenje na izkušnjah drugih ter prenos dobrih praks izboljšujejo svoje lokalne politike. S svojimi strokovnjaki mestom pomaga pri razvoju celostnih rešitev v sodelovanju z javnostjo.

ESPON je program, katerega cilj je povezovati raziskave in znanje o prostoru z razvojem oz. pripravo javnih politik. ESPON zagotavlja dokaze in znanje o prostoru. Razvija študije, ki izhajajo iz potreb evropskih javnih organov na vseh ravneh. Vsak lokalni, regionalni ali nacionalni organ ter institucija EU lahko izrazi potrebo po podpori in postane deležnik programa ESPON. Raziskave so prilagojene posebnostim in potrebam ljudi in krajev.

Program URBACT je namenjen povezovanju mest in podpira omrežja mest, ki skozi učenje na izkušnjah drugih ter prenos dobrih praks izboljšujejo svoje lokalne politike. S svojimi strokovnjaki mestom pomaga pri razvoju celostnih rešitev v sodelovanju z javnostjo.


V četrtek, 7. septembra 2023, bo v soorganizaciji Ministrstva za naravne vire in prostor in Inštituta za politike prostora (IPoP) v okviru aktivnosti nacionalnih točk programov ESPON in URBACT potekala  predstavitev programov  občinam, regionalnim razvojnim agencijam, raziskovalnim organizacijam, predstavnikom združenjem občin ter vsem, ki jih zanima področje trajnostnega urbanega razvoja.

Prijavite se lahko na  obrazcu na spletni povezavi.

  do
Ljubljana, Igriška ul. 5, (Edvard)

Programa ESPON in URBACT od blizu – Priložnost za trajnostni razvoj občin

Predstavniki nacionalnih točk programov Evropsko omrežje za spremljanje prostorskega razvoja (angleško European Spatial Planning Observation Network- ESPON) in program evropskega teritorialnega sodelovanja URBACT (angleško The Urban Development Network Programme-URBACT) vabijo na posvet Priložnosti za trajnostni razvoj občin: Programa ESPON in URBACT od blizu.