Skoči do osrednje vsebine

Programa ESPON in URBACT od blizu – Priložnost za trajnostni razvoj občin

do
Ljubljana, Igriška ul. 5, (Edvard)
Predstavniki nacionalnih točk programov Evropsko omrežje za spremljanje prostorskega razvoja (angleško European Spatial Planning Observation Network- ESPON) in program evropskega teritorialnega sodelovanja URBACT (angleško The Urban Development Network Programme-URBACT) vabijo na posvet Priložnosti za trajnostni razvoj občin: Programa ESPON in URBACT od blizu.

Izvedeli boste vse o možnostih sodelovanja v obeh programih in slišali tudi izkušnje naših gostov, ki so v programih že sodelovali. Del dogodka bo namenjen razpravi o potrebah občin, ki jih bomo skušali povezati s ponudbo obeh programov. Program ESPON nudi strokovno podporo in znanje javnim akterjem, kot so občine in ministrstva, pri pripravi prostorskih in drugih javnih politik. Program financira in izvaja študije, ki izhajajo iz potreb evropskih javnih organov na vseh ravneh. Program URBACT je namenjen povezovanju mest in podpira omrežja mest, ki skozi učenje na izkušnjah drugih ter prenos dobrih praks izboljšujejo svoje lokalne politike. S svojimi strokovnjaki mestom pomaga pri razvoju celostnih rešitev v sodelovanju z javnostjo.

Dogodek je namenjen občinam, regionalnim razvojnim agencijam, raziskovalnim organizacijam, predstavnikom združenjem občin ter vsem, ki jih zanima področje trajnostnega urbanega razvoja.

Prijava na predstavitev.