Skoči do osrednje vsebine

Pouk slovenščine na Danskem in Švedskem (2023/2024)

Tudi letos bo potekal dopolnilni pouk slovenščine na Danskem in Švedskem. Program je namenjen otrokom, najstnikom ter odraslim s slovenskimi koreninami, ki živijo v nordijskih državah.

Pouk bo potekal tako v živo kot preko platforme Zoom. Slednja možnost je na voljo tudi tistim, ki se ne morejo udeležiti fizičnih srečanj. To omogoča večji dostop in prilagodljivost za vse udeležence.

Ena izmed pomembnih novosti v letošnjem šolskem letu so predšolske "rajalno-jezikovne" urice, ki bodo zagotovile temelje slovenščine tudi najmlajšim. Za šoloobvezne otroke pa bodo oblikovane skupine glede na prijave, kar bo omogočilo bolj prilagojen pristop k pouku.

Prvo srečanje na Švedskem bo že v nedeljo, 3. septembra. V Malmöju in Københavnu pa se dopolnilni pouk slovenščine začne en teden kasneje, natančneje v nedeljo, 10. septembra. V Malmöju bo potekal dopoldne med 9.30 in 12.30 v prostorih Sensusa, kjer bo organiziranih več skupin. Vse potrebne informacije so na voljo po prijavi. V Københavnu bo pouk potekal ob nedeljah popoldne, okvirno med 15.15 in 17.45, v prostorih slovenskega veleposlaništva na naslovu Amaliegade 6, 1256 København.

Obvezna je prijava preko spletnega obrazca . Za dodatna vprašanja se lahko obrnete na izvajalko dopolnilnega pouka slovenščine na e-naslov: dps.dksve@gmail.com.

Pouk organizira Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Københavnu.