Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade gostil delovno večerjo s predstavniki gospodarstva

Predsednik vlade dr. Robert Golob je v okviru Blejskega strateškega foruma sinoči na delovni večerji gostil predstavnike slovenskega gospodarstva.
Predsednik vlade dr. Robert Golob je v okviru Blejskega strateškega foruma sinoči na delovni večerji gostil predstavnike slovenskega gospodarstva

Predsednik vlade dr. Robert Golob je v okviru Blejskega strateškega foruma sinoči na delovni večerji gostil predstavnike slovenskega gospodarstva | Avtor: Boštjan Podlogar/STA

Premier je povabljenim predstavil dosedanje ukrepe vlade za pomoč ljudem in gospodarstvu po uničujočih poplavah ter Sklad za obnovo Slovenije (SOS). Zahvalil se jim je za že izkazano pomoč ter nadaljnjo podporo v luči solidarnosti po poplavah. Strinjali so se, da je treba z dialogom nadaljevati, obenem pa je to priložnost, da Slovenijo ne samo obnovimo, temveč jo skupaj okrepimo v dobro prebivalk in prebivalcev.

Prisotne je nagovorila tudi najuspešnejša slovenska alpska smučarka in ambasadorka znamke I feel Slovenia Tina Maze, doma iz Črne na Koroškem. Črna je bila med najhuje prizadetimi območji v poplavah, na pomoč številnim pridnim rokam pa je takoj odhitela tudi naša šampionka.

Delovne večerje so se sicer udeležili minister za finance Klemen Boštjančič, minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han ter direktorji oziroma predstavniki družb Novartis, Sandoz, Krka, Lek, Petrol, Eles, Gen energija, OMV/MOL, Belektron, Luka Koper, Dars, Mercator, Kolektor, NLB, NKBM, Telekom, HSE, Zavarovalnica Triglav, Riko, SID banka, SDH, SKB, Heineken/Pivovarna Laško in Skupina Elektronček.