Skoči do osrednje vsebine

Poziv operaterjem za posredovanje ocene škode na omrežjih elektronskih komunikacij

Na Ministrstvu za digitalno preobrazbo smo odgovorni za pridobitev podatkov o škodi na omrežjih elektronskih komunikacij, nastali zaradi ujme na širšem območju Republike Slovenije, ki je povzročila katastrofalne poplave, plazenje tal in druge posledice hudourniškega delovanja visokih voda.

S tem v zvezi pozivamo operaterje elektronskih komunikacij k posredovanju ocene škode na omrežju elektronskih komunikacij v njihovi lasti. Ocena škode se ugotavlja od 4. 8. 2023 dalje. 

Za oceno škode naj operaterji uporabijo Obrazec 5 Uprave RS za zaščito in reševanje, ki je dostopen na namenski spletni strani in ga ustrezno spremenijo za namen popisa škode na omrežju elektronskih komunikacij. Žig občine in regijske izpostave URSZR ter navedbi komisij niso potrebni.

Podatke o oceni škode potrebujemo za namen priprave podatkov za Solidarnostni sklad in ne predstavlja vloge za izplačilo sredstev za odpravo posledic škode na omrežju elektronskih komunikacij.

Operaterji elektronskih komunikacija naj na Ministrstvo za digitalno preobrazbo na elektronski naslov: gp.mdp@gov.si posredujejo oceno škode na omrežju elektronskih komunikacij najkasneje do 30.08.2023.