Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Šefic: Pomagali bomo na vse načine, ki so na razpolago

Državni sekretar za koordinacijo ukrepov in aktivnosti za obnovo po poplavah 2023 Boštjan Šefic si je ogledal poplavljena območja v Sneberjah.
Državni sekretar za koordinacijo ukrepov in aktivnosti za obnovo po poplavah 2023 Boštjan Šefic na ogledu poplavljenih območij v Sneberjah

Državni sekretar za koordinacijo ukrepov in aktivnosti za obnovo po poplavah 2023 Boštjan Šefic na ogledu poplavljenih območij v Sneberjah | Avtor: Katja Kodba/STA

1 / 3

Državni sekretar za koordinacijo ukrepov in aktivnosti za obnovo po poplavah 2023 Boštjan Šefic si je danes s podžupanom MOL Dejanom Crnekom, vodjo Oddelka za zaščito in reševanje Robertom Kusom, vodjo Službe za lokalno samoupravo Jero Grobelnik, vodjo Oddelka za zdravje in socialno varstvo Tanjo Hodnik, predsednico ZPM Moste – Polje Anito Ogulin in predsednikom sveta četrtne skupnosti Jarše mag. Bojanom Hajdinjakom ogledal poplavljena območja v Sneberjah.

Državni sekretar Šefic se je seznanil s škodo, ki je nastala ob poplavah 2023 in današnji ogled ocenil kot priložnost za seznanitev z vsemi izzivi, s katerimi soočajo prebivalci prizadetih območij. »Škoda je res velika, ljudje so zaradi naravne katastrofe izjemno prizadeti,« je ob robu obiska dejal državni sekretar in obljubil, da bo država pomagala na vse načine, ki so na razpolago. Izrazil je zadovoljstvo nad aktivnim pristopom Mestne občine Ljubljana pri obnovi in izpostavil pomen sodelovanja proizvajalca poplavljenih montažnih hiš. Odprava nastale škode bo dolgotrajna, zahtevna in kompleksna, zato je pomembno, da poteka pod strokovnim vodstvom. Vse aktivnosti na terenu trenutno še vodi štab civilne zaščite, v naslednji fazi pa jo bo nadomestila posebna služba vlade, je napovedal državni sekretar in dodal, da je prioriteta države preprečevanje nadaljnjih poplav in posledično nove škode, saj prihajajo deževni meseci, vodotoki pa po zadnji katastrofi še niso varno urejeni.

Podžupan Mestne občine Ljubljana Dejan Crnek je poudaril, da današnja potrditev sodelovanja države in mesta daje upanje po hitri sanaciji in pomoči vsem, ki so v neurjih utrpeli največjo škodo, predvsem socialno ogroženih ali pa starejših, ki si sami ne zmorejo pomagati.