Skoči do osrednje vsebine

Srečanje z veleposlanikom Poljske

Na Upravi Republike Slovenije za vojaško dediščino je 21. avgusta 2023 potekalo srečanje med veleposlanikom Poljske v Republiki Sloveniji dr. Krzysztofom Olendzkim in vršilcem dolžnosti direktorja mag. Matjažem Ravbarjem, na katerem sta sodelovala še poljski konzul Szymon Bialek in vodja Sektorja za vojne veterane, vojne invalide in žrtve vojnega nasilja mag. Gregor Kaplan.

Tema pogovora je bila prva svetovna vojna, predvsem možnosti obeleževanja pokopališč padlih poljskih vojakov v poljščini, sogovornika pa sta se pogovarjala tudi o možnosti sodelovanja in obeleževanja pomembnejših zgodovinskih oseb prve svetovne vojne.

Ob tej priložnosti se je mag. Ravbar zahvalil veleposlaniku Poljske za hitro pomoč njegove države Republiki Sloveniji, ob nedavni vodni ujmi. Veleposlanik je ob tej priložnosti izrazil zahvalo za pomoč in reševanje ujetih poljskih turistov ter izrazil pohvale nad delom pripadnikov Civilne zaščite in njeno organiziranostjo na terenu.

Vršilec dolžnosti direktorja Ravbar in veleposlanik Olendzki stojita pred prapori z zastavami.

Srečanje vršilca dolžnosti direktorja mag. Matjaža Ravbarja in veleposlanika Poljske v Republiki Sloveniji dr. Krzysztof Olendzkega | Avtor: Uprava Republike Slovenije za vojaško dediščino