Skoči do osrednje vsebine

Vabilo strokovnjakom in strokovnjakinjam k vpisu v bazo na portalu wideraexperts.eu

Da bo portal zaživel, je ključnega pomena, da se v največji možni meri razširi mreža strokovnjakov in strokovnjakinj, ki bodo na razpolago za predhodni pregled (angleško prescreening) projektnih predlogov pred rokom za oddajo na določen javni razpis.

Če ste strokovnjak ali strokovnjakinja z visoko stopnjo strokovnega znanja na področju, ki ustreza II. stebru, EIC Pathfinder ali Širitvi udeležbe in krepitvi Evropskega raziskovalnega prostora programa Obzorje Evropa in imate odlično znanje angleščine, ste vabljeni, da si na spletni strani wideraexperts.eu (v angleščini) ustvarite svoj profil oziroma se registrirate.

V okviru projekta NCP WIDERA.NET+, v katerem sodelujemo nacionalne kontaktne točke iz držav širitve (tako imenovane widening države), je bil razvit portal wideraexperts.eu (v angleščini), ki je namenjen povezovanju strokovnjakov in strokovnjakinj s prijavitelji in prijaviteljicami iz tako imenovanih widening držav, ki pripravljajo projektne predloge v okviru Širitve udeležbe in krepitve evropskega raziskovalnega prostora (angleško European Research Area - ERA), II. stebra in EIC Pathfinder programa Obzorje Evropa.

Če bo vaš profil povezan s projektnim predlogom (na podlagi vašega strokovnega področja in ključnih besed) in se boste strinjali z izvedbo predhodnega preverjanja, boste z ustrezno organizacijo nacionalnih kontaktnih točk (iz katere koli države) podpisali pogodbo, vključno s sporazumom o zaupnosti. Vaša naloga bo analizirati predlog projektne prijave, pripraviti pisna priporočila in se sestati z ekipo koordinatorjev in / ali konzorcijem (lahko virtualno) ter jim posredovati povratne informacije v skladu z dogovorom z ustrezno organizacijo nacionalnih kontaktnih točk. Za storitev, ki naj bi trajala do 20 delovnih ur, je predvideno plačilo v vrednosti 600 evrov (bruto).

Kratka navodila za registracijo v portal wideraexperts.eu

Kontaktna oseba