Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Aleksander Jevšek obiskal Prevalje

Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek je danes obiskal Prevalje, da se zahvali nemški ekipi Civilne zaščite, ki je začela s postavljanjem začasnega montažnega mostu čez Mežo na Prevaljah. Vzpostavitev prometnic je namreč ena prednostnih nalog vlade pri odpravi posledic poplav.
Minister dr. Aleksander Jevšek na ogledu prizadetih območji na Prevaljah

Minister dr. Aleksander Jevšek na ogledu prizadetih območji na Prevaljah | Avtor: Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj

1 / 3

»Pozitivno smo presenečeni nad odzivom držav v okviru evropskega mehanizma za zaščito in reševanje Nemci, Avstrijci, Madžari, Hrvati, Italijani, praktični vsi so se takoj odzvali v ta sistem, da nam pomagajo čim prej vzpostaviti normalne komunikacijske povezave. To je naša prioriteta,« je v izjavi poudaril minister Jevšek.

Minister je poudaril, da se je takoj tudi pristopilo k aktivnostim za vzpostavitev vseh mehanizmov za čim hitrejše črpanje sredstev iz evropskega solidarnostnega sklada ter z aktivnostmi za prerazporeditev morebitnih ostankov iz programa evropske kohezijske politike 2014-2020 ter o možnostih spremembe Programa evropske kohezijske politike 2021-2027.

»Solidarnost je tisto, kar nas Evropejce in nas Slovence drži pokonci. In bomo uspeli. Prav zaradi solidarnosti,« je še dodal minister Jevšek.

Most bo postavljen predvidoma do nedelje in bo povezal odrezani del mesta z območjem, kjer živi več sto ljudi.

Na našem Youtube kanalu si lahko ogledate krajši posnetek izjave ministra Jevška.