Skoči do osrednje vsebine

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen na delovnem obisku v Sloveniji

Predsednik vlade dr. Robert Golob je na delovnem obisku v Sloveniji gostil predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen, ki je Slovenijo obiskala v znak podpore in solidarnosti z vsemi prizadetimi v poplavah ter predstavila možnosti podpore EU za pomoč in obnovo. Med ogledom razdejanja v Črni na Koroškem se je srečala tudi s Tino Maze, ambasadorko znamke I feel Slovenia.

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen si je po pogovorih na Brdu pri Kranju s predsednikom vlade dr. Robertom Golobom in v spremstvu evropskega komisarja za krizno upravljanje Janeza Lenarčiča ogledala razmere na nekaterih kritičnih območjih. 

Obiskala je Črno na Koroškem, ki so jo poplave zelo prizadele. Iz Črne na Koroškem prihaja tudi Tina Maze, naša najboljša smučarka vseh časov in ambasadorka znamke I feel Slovenia,  ki se je pridružila domačinom pri obnovi kraja in pomaga po svojih najboljših močeh.

Predsednica Komisije je pohvalila izjemen odziv na terenu in vlade. Evropska komisija bo Sloveniji nudila največjo možno podporo. Poleg Mehanizma civilne zaščite EU bo Komisija iz solidarnostnega sklada EU Sloveniji v letih 2023 in 2024 namenila 400 milijonov evrov, od tega 100 milijonov že letos.

Urad Vlade RS za komuniciranje je zagotovil medijsko logistiko.