Skoči do osrednje vsebine

Javna razprava o prenehanju veljavnosti Pravilnika o živilih za uporabo v energijsko omejenih dietah

Na spletnem pod-portalu eDemokracija je objavljen osnutek Pravilnika o prenehanju veljavnosti Pravilnika o živilih, namenjenih za uporabo v energijsko omejenih dietah za zmanjšanje telesne teže (osnutek pravilnika).

Pravilnik o živilih, namenjenih za uporabo v energijsko omejenih dietah za zmanjšanje telesne teže (Uradni list RS, št. 90/00, 142/04, 24/05 in 70/07) v slovenski pravni red prenaša Direktivo Komisije 96/8/ES. Slednja je prenehala veljati z uveljavitvijo Delegirane Uredbe Komisije (EU) 2017/1798, ki se v celoti uporablja od 27. oktobra 2022. Ker s tem navedeno področje enotno ureja pravo Evropske unije, je ministrstvo pripravilo predlog pravilnika s katerim se določa prenehanje veljavnosti zgoraj navedenega Pravilnika o živilih, namenjenih za uporabo v energijsko omejenih dietah za zmanjšanje telesne teže.  

Vabimo vas, da se seznanite z osnutkom pravilnika in nam posredujete svoje pisno in argumentirano stališče, mnenje oziroma morebitne dodatne predloge v zvezi z predlogom pravilnika. Komentar iz prejšnjega stavka lahko oddate na pod-portalu eDemokracija (na zavihku »oddajte komentar«) ali na spletni naslov gp.mz@gov.si, in sicer do petka, 18. avgusta 2023.