Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za solidarno prihodnost je aktiviralo načrt dejavnosti ob poplavah

Danes zjutraj je bil aktiviran državni načrt zaščite in reševanja ob poplavah. Skladno s postopki je tudi Ministrstvo za solidarno prihodnost aktiviralo svoj načrt dejavnosti.

Ministrstvo za solidarno prihodnost je Center za obveščanje Republike Slovenije (CORS) obvestil, da je bil zjutraj aktiviran državni načrt zaščite in reševanja ob poplavah. Skladno s postopki to pomeni, da tudi ministrstva sprožijo svoje načrte dejavnosti. Minister Simon Maljevac je tako že odredil sprožitev ustreznih dejavnosti in za koordinatorja aktivnosti imenoval državnega sekretarja dr. Klemna Ploštajnerja.

V sodelovanju z drugimi ministrstvi in pristojnimi službami spremljamo dogajanje na terenu, predvsem v domovih za starejše in drugih socialnovarstvenih zavodih. Minister in terenske ekipe ministrstva so trenutno v stiku z ustanovami, ki jih je ujma že prizadela in z ustanovami v regijah, kjer so napovedi slabše. Z namenom zaščite in reševanja življenj uporabnic in uporabnikov ter socialno-varstvene infrastrukture bomo naredili vse, kar je v naši moči, da pomagamo vsem, ki so jih poplave prizadele.

Prebivalke in prebivalce pozivamo, da upoštevajo opozorila in navodila pristojnih služb ter se zadržujejo na varnem, če je to mogoče.