Skoči do osrednje vsebine

Objavljen JR za sofinanciranje razvoja podpornega okolja za nevladne organizacije 2023-2027

Ministrstvo za javno upravo je v uradnem listu objavilo "Javni razpis (JR) za sofinanciranje razvoja podpornega okolja za nevladne organizacije (NVO) 2023-2027", ki se financira s pomočjo Sklada za razvoj nevladnih organizacij.
Simbolna fotografija v oliki kolaža. Okrog plakata, ki je na tleh sedijo različne osebe, ki se sklanjajo in ustvarjajo plakat, na  katerem je napis z belo barvo na modri podlagi NGO.  V desnem kotu kolaža se fotografija, kjer se prekrivajo dlani.

Namen javnega razpisa je zagotovitev podpornega okolja nevladnim organizacijam | Avtor: https://depositphotos.com/

Namen javnega razpisa je zagotovitev podpornega okolja nevladnim organizacijam za krepitev njihovih zmogljivosti na področju zagovorništva, organizacijskega razvoja in krepitve čezsektorskega sodelovanja, povezovanja in vzpostavljanja partnerstev za reševanje različnih družbenih izzivov.

Javni razpis je razdeljen na tri (3) ločene SKLOPE:

  • SKLOP A: sofinanciranje ene (1) horizontalne mreže,
  • SKLOP B: sofinanciranje dvanajstih (12) regionalnih stičišč in
  • SKLOP C: sofinanciranje ene (1) mreže za prostovoljstvo.

V okviru razpisa bo predvidoma izbranih 14 projektov; 12 regionalnih NVO stičišč, 1 horizontalna NVO mreža ter 1 projekt prostovoljske mreže.

Z javnim razpisom želi ministrstvo zagotoviti podporo aktivnostim v okviru izbranih programov za doseganje naslednjih ciljev:

  1. informiran, usposobljen in medsebojno povezovan NVO sektor,
  2. vzpostavljena trajnejša partnerstva med NVO ter javnimi institucijami, gospodarstvom in mediji, z namenom reševanja prepoznanih potreb v družbi,
  3. prispevek NVO pri oblikovanju in izvajanju javnih politik,
  4. okrepljena prepoznavnost in kakovost regionalnih stičišč/mrež  na njihovem področju delovanja, kakovostno prostovoljstvo ter razvoj različnih oblik prostovoljstva na lokalni in nacionalni ravni

Aktivnosti in izbrani programi bodo potekali od 1. oktobra 2023 do 31. decembra 2027, s preverbo uspešnosti po dveh letih.

Predvidena skupna višina sredstev, ki so na razpolago za izvedbo predmetnega javnega razpisa, je 6.280.000 evrov za obdobje štirih let.

Besedilo razpisa in razpisna dokumentacija sta na voljo na spletni strani ministrstva ali osebno na sedežu ministrstva, Tržaška cesta 21, 1000 Ljubljana.

Rok za oddajo vlog na navedeni javni razpis je vključno do 7. septembra 2023.

Vprašanja v zvezi z razpisom je možno posredovati najkasneje do 30. avgusta 2023, zadnji odgovori s strani ministrstva pa bodo objavljeni najkasneje do 4. septembra 2023.