Skoči do osrednje vsebine

Delovanje radarske slike padavin

Spletišče Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO) je bilo včeraj začasno nedosegljivo zaradi izredno povišanega obiska in s tem presežene zmogljivosti infrastrukture. Ker pričakujemo izredne vremenske dogodke tudi danes in v prihodnjih dneh, vlagamo vse napore, da bi uspeli zagotoviti nemoten dostop.

Med včerajšnjim nevihtnim dogodkom je zaradi izredno povišanega obiska spletnih strani ARSO prišlo do začasne nedosegljivosti spletišča. Število zahtevkov po dostopu do naših spletnih strani je namreč ob tem dogodku preseglo 2000 na sekundo, s čimer je bila presežena zmogljivost infrastrukture ARSO. Že v času dogodka smo poskušali omogočiti nemoten dostop do naših vsebin, a nam je to le deloma uspelo. Ker danes in v prihodnjih dneh pričakujemo nadaljevanje izrednih vremenskih dogodkov, se trudimo z nadaljnjo optimizacijo spletišča s ciljem, da bo ves čas dostopno. O vremenskem dogajanju vas bomo obveščali tudi preko drugih kanalov.

K reševanju problema pa pristopamo tudi sistemsko, in sicer s celovito prenovo spletišča ter nadgradnjo kritične infrastrukture.

Za neljubi dogodek se opravičujemo.