Skoči do osrednje vsebine

Generalna sekretarka Cvelbar Bek na obisku v Manili, kjer bo Slovenija odprla nov generalni konzulat

Generalna sekretarka veleposlanica mag. Renata Cvelbar Bek se je v okviru obiska na Filipinih, kjer bo Slovenija odprla nov generalni konzulat, srečala z namestnikom ministra za zunanje zadeve Antoniom Moralesom in pomočnico namestnice ministra za evropske zadeve Mario Eleno Palo Algabre. S sogovorniki je razpravljala o krepitvi gospodarskega in političnega sodelovanja.
Generalna sekretarka mag. Renata Cvelbar Bek na obisku na Filipinih z delegacijo sedi za mizo

Generalna sekretarka mag. Renata Cvelbar Bek na obisku na Filipinih | Avtor: Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve

"Odprtje slovenskega generalnega konzulata v Manili bo okrepilo sodelovanje med državama na vseh področjih, še posebej na gospodarskem. Okrepilo bo tudi konzularne aktivnosti, med njimi zagotavljanje pomoči slovenskim državljanom, ki potujejo na Filipine" je v pogovoru s sogovorniki med drugim povedala generalna sekretarka mag. Cvelbar Bek.

Namestnik ministra za zunanje zadeve Morales in pomočnica namestnice zunanjega ministra Palo Algabre sta izrazila zadovoljstvo nad odločitvijo Slovenije za odprtje generalnega konzulata in se strinjala, da je to pomemben korak na poti poglabljanja sodelovanja med državama na vseh ravneh.

Za odprtje generalnega konzulata so zaključeni vsi notranji postopki, sklep o odprtju bo kmalu objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije.