Skoči do osrednje vsebine

114. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada je na današnji dopisni seji soglašala s predlogom amandmajev k predlogu novele zakona o socialnem varstvu in s predlogom amandmajev k predlogu zakona o dolgotrajni oskrbi.

Vlada soglaša s predlogom amandmajev k predlogu novele zakona o socialnem varstvu

Vlada Republike Slovenije je na dopisni seji soglašala s Predlogom amandmajev k Predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o socialnem varstvu,– nujni postopek in jih pošlje Državnemu zboru Republike Slovenije.

Ob upoštevanju mnenja zakonodajnopravne službe se dodajajo nove določbe, s katerimi se ureja pravna podlaga glede zbiranja osebnih podatkov štipendistov, evidence, na podlagi katerih se obdelujejo osebni podatki štipendistov, da je skladno z zapisanim določena ustavno skladna obdelava. V predlogu so določno opredeljeni osebni podatki, ki se smejo zbirati in obdelovati, namen, za katerega jih je dovoljeno uporabiti, nadzor nad njihovim zbiranjem, obdelavo in uporabo, varstvo tajnosti zbranih osebnih podatkov in rok hrambe.

Vir: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Vlada soglaša s predlogom amandmajev k predlogu zakona o dolgotrajni oskrbi

Vlada je na dopisni seji potrdila usklajene amandmaje k Zakonu o dolgotrajni oskrbi, ki odpravljajo nomotehnične pomanjkljivosti. Med vsebinskimi spremembami, ki jih predlagajo usklajeni amandmaji, izpostavimo poenostavitev postopka uveljavitve pravice do oskrbovalca družinskega člana ter nadzora in podpore nad izvajanjem pravic do denarnega prejemka in oskrbovanca družinskega člana.

Vir: Ministrstvo za solidarno prihodnost