Skoči do osrednje vsebine

Podelitev listin o strokovnih izpitih s področja varstva kulturne dediščine

V sredo, 12. julija 2023, smo v avli Ministrstva za kulturo podelili listine o strokovnih izpitih s področja varstva kulturne dediščine. Listine je kandidatom, ki so uspešno opravili strokovne izpite, podelila ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko.

»Veseli nas, da lahko na Ministrstvu za kulturo pozdravimo nove strokovnjakinje in strokovnjake, ki ste opravili strokovni izpit na področju varstva kulture dediščine. Z njim vstopate v strokovno delo na področju muzejske in konservatorske dejavnosti.

Izpit je pogoj za opravljanje samostojnega strokovnega dela, kot ga določa tudi veljavna področna zakonodaja, obenem pa je zaključek procesa, ki ste ga opravili v preteklih mesecih in letih – začenši s študijem in pridobitvijo izobrazbe, strokovnim usposabljanjem v javnem zavodu pod vodstvom izkušenih mentorjev in po vnaprej določenemu programu, pripravo na izpit in njegovo opravljanje pred izpraševalci za posamezne predmete in komisijo.

Čestitke k opravljenemu izpitu, ki je le eden od korakov pri vašem strokovnem delovanju, želimo vam veliko uspeha na strokovni poti, ki naj prinese tudi osebno rast in zadovoljstvo.

Zahvala vsem, ki v procesu sodelujete - od mentorjev, strokovne komisije za izpite, strokovnih združenj, vodstev institucij in zaposlenih do kolegov na Direktoratu za kulturno dediščino, ki sodelujejo pri upravnem in formalnem urejanju teh aktivnosti. Iskrene čestitke vsem kandidatom.«

Ministrica dr. Asta Vrečko