Skoči do osrednje vsebine

Slovenija bo avgusta sodelovala pri začasni premestitvi gasilskih enot na Korziki

Konec junija sta se predstavnika začasnega slovenskega sestava civilne zaščite udeležila uvodnega sestanka, ki je potekal v okolici Marseilla.

Slovenija bo v letošnjem letu prvič sodelovala pri začasni premestitvi gasilskih enot z namenom dodatnega usposabljanja in pomoči pri gašenju požarov v naravnem okolju. Slovenska enota (začasni sestav civilne zaščite), sestavljena iz zaposlenih v upravi in operativnih gasilcev iz Obalno-kraške in Severno-primorske regije, bo v drugi polovici avgusta delovala na Korziki. V Francijo bodo svoje enote poslale tudi Poljska, Avstrija in Romunija.

Predstavnika slovenske enote sta se konec junija v okolici Marseilla udeležila sestanka z gostitelji in ostalimi udeleženimi državami. Ogledali so si tudi Šolo za gasilske častnike (francosko Ecole nationale supérieure des officiers de sapeurs-pompiers - ENSOSP), center za usposabljanje za požare v naravi in ostale naravne nesreče, vadbeni poligon za požare v naravi v kraju Bouches-du-Rhone in območni operativni krizni center.

Od leve proti desni: pet francoskih gasilcev, dva slovenska predstavnika in na skrajni desni še en francoski predstavnik.

Člana slovenske delegacije in francoski gasilci. | Avtor: Ksenija Rovan

1 / 4