Skoči do osrednje vsebine

Stanje na odprtih javnih razpisih za intervencije čebelarskih proizvodov do 7. julija 2023

Trenutna stanja na javnih razpisih za intervencije v čebelarstvu.

  • Na javnem razpisu za podintervencijo Sofinanciranje nakupa čebelarske opreme v programskem letu 2023, je oddanih 83 vlog, s skupnim zneskom zaprošenih sredstev 193.600 evrov. Na javnem razpisu je razpoložljivih 203.852,80 evra.
  • Na javnem razpisu za podintervencijo Sofinanciranje nakupa oziroma izdelave satnic s certifikatom ali analiznim izvidom oziroma poročilom o doseženih temperaturah v programskem letu 2023 je oddanih 27 vlog, s skupnim zneskom zaprošenih sredstev 34.745,56 evra. Na javnem razpisu je razpoložljivih 273.364 evrov.
  • Na javnem razpisu za podintervencijo Sofinanciranje sadik medovitih rastlin, posajenih za čebelarjenje in ne za pridelavo rastlin v programskem letu 2023, zaenkrat ni oddana nobena vloga. Na Javnem razpisu je razpoložljivih 48.815 evrov.

Zaprošena sredstva bodo odstopala od dejansko porabljenih sredstev po opravljenih preveritvah izpolnjevanja pogojev upravičenosti.

Na vseh treh javnih razpisih so zaenkrat razpoložljiva sredstva še na voljo.

Vlagatelje pozivamo, da vlogo oddajo čimprej in z oddajo ne odlašajo do zadnjega dne. Za e-oddajo se šteje, da je vloga dejansko oddana na Agencijo!