Skoči do osrednje vsebine

Svečani sprejem ob dnevu državnosti Republike Slovenije v Pekingu

Slovensko veleposlaništvo v Pekingu je 29. junija 2023 organiziralo svečani sprejem ob dnevu državnosti Republike Slovenije.
Veleposlanica Republike Slovenije v Pekingu Alenka Suhadolnik, slovenska ministrica za digitalno preobrazbo dr. Stojmenova Duh (na desni) in pomočnica ministra za zunanje zadeve LRK Hua Chunying (na levi)

Veleposlanica Republike Slovenije v Pekingu Alenka Suhadolnik (v sredini), ministrica za digitalno preobrazbo dr. Stojmenova Duh (na desni) in pomočnica ministra za zunanje zadeve LRK Hua Chunying (na levi)

Dogodka so se udeležili predstavniki diplomatske in poslovne skupnosti, slovenski državljani in predstavniki različnih kitajskih institucij. Častni gostji sta bili slovenska ministrica za digitalno preobrazbo dr. Stojmenova Duh, in Hua Chunying, pomočnica ministra za zunanje zadeve Ljudske republike Kitajske.

Veleposlanica Alenka Suhadolnik se je v pozdravnem nagovoru zahvalila državi gostiteljici, partnerjem in sodelavcem za odlično sodelovanje. Zahvalila se je tudi slovenskim podjetjem, ki so podprla sprejem.