Skoči do osrednje vsebine

Gasilsko šolo zaključila jubilejna 30. generacija

V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Ig je danes z usposabljanjem za pridobitev naziva poklicni gasilec zaključilo 28 kandidatov.

»Verjetno ni bilo zmeraj lahko, vendar ste bili motivirani, imeli ste željo in prepričana sem, da ste skozi 6 mesecev usposabljanja ustvarili tudi dober kolektiv, ki si je med seboj pomagal, kajti tovariška pomoč med gasilci je ena izmed osnovnih vrlin, ki je zelo pomembna tako v fazah usposabljanj, še posebej pa v času intervencij« je v zaključnem nagovoru dejala direktorica urada za preventivo, usposabljanja in mednarodno sodelovanje Olga Andrejek

Program usposabljanja, sestavljen iz 401 ure teorije in 518 ur prakse, je potekal od 9. januarja do 28. junija 2023. Sedaj že poklicni gasilci so spoznali osnovne gasilske veščine in operativne postopke dela na požarnih in tehničnih intervencijah ter na posredovanjih ob nesrečah z nevarnimi snovmi. Ob zaključku šole so pretekli dan opravili izpite iz petih predmetov, in sicer iz gasilskega orodja in naprav, osnovnih gasilskih veščin, operativnih postopkov dela in požarne varnosti, danes pa so opravili še praktično vajo.

Gasilci z nasmejanimi obrazi in v uniformah postavljeni v dveh vrstah.

Zadnji postroj 30. generacije poklicnih gasilcev | Avtor: Neja Pavlica

1 / 3