Skoči do osrednje vsebine

Sprejem v Stuttgartu ob državnem prazniku Republike Slovenije

Za nami je uspešen sprejem ob državnem prazniku v Stuttgartu/Baden-Württemberg, ki je bil organiziran v sodelovanju s častnim konzulom RS dr. Matthiasom Karlom in Slovensko turistično organizacijo.
generalna konzulka Šiftar, Rebeka Kumer Bizjak STO, častni konzul dr. Karl, Martin Wellhöffer Mahle GmbH, Iztor Altbauer, Aleksander Kravanja

generalna konzulka Šiftar, Rebeka Kumer Bizjak STO, častni konzul dr. Karl, Martin Wellhöffer Mahle GmbH, Iztor Altbauer, Aleksander Kravanja

1 / 12

Po pozdravnem nagovoru častnega konzula RS dr. Matthiasa Karla je generalna konzulka Maša Šiftar v nagovoru izpostavila vlogo Republike Slovenije kot častne gostje na Frankfurtskem knjižnem sejmu, uspešno izvolitev RS za nestalno članstvo v VS OZN, zavzemanje RS za evropske vrednote in uspešno gospodarsko sodelovanje in zgodovinsko povezanost od Primoža Trubarja dalje z Baden-Württembergom. 

Nato je sledil vsebinski del programa, ki so ga izvedli Martin Wellhöffer, član upravnega odbora, izvršni podpredsednik in generalni direktor družbe Mahle GmbH, ki je predstavil sodelovanje podjetja Mahle s Slovenijo. Iztok Altbauer, direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč je predstavil slovenska zdravilišča, Aleksander Kravanja pa golf turizem v Sloveniji. 

Temu je sledilo druženje in glede na to, da je bil sprejem ob državnem prazniku v Stuttgartu organiziran šele drugič, lahko rečemo, da se ga je udeležilo kar precejšnje število ljudi in da je bil dogodek uspešen.