Skoči do osrednje vsebine

Svečana prisega pravosodnih policistov

Pred generalnim direktorjem mag. Bojanom Majcnom so svečano prisegli pravosodna policistka in pravosodni policisti, ki bodo delo opravljali v zavodih za prestajanje kazni zapora Maribor, Celje in Koper - oddelek Nova Gorica.

Pravosodna policistka in pet pravosodnih policistov je po uspešno opravljenih usposabljanjih in izpitih samozavestno izreklo prisego: »Slovesno prisegam, da bom pri izvajanju nalog varovanja in nadzora vestno, odgovorno, humano in zakonito izpolnjeval svoje naloge ter spoštoval človekove pravice in temeljne svoboščine.«

Generalni direktor mag. Bojan Majcen se je novim članom v družini Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij (URSIKS) zahvalil za opravljeno izobraževanje, jim čestital in dodal, da »pooblastila, ki ste jih prejeli danes, predstavljajo veliko odgovornost. Obseg naših del enormno raste, trenutno so se zaradi migrantske problematike pripori povečali za sto odstotkov, kar seveda pomeni, da je vsaka pomoč več kot dobrodošla. Brez vas, spoštovani novi kolegi in kolegica, ta sistem ne more delovati«. Kot je sklenil generalni direktor, želi vodstvo URSIKS »prisluhniti prav vsakemu posamezniku in želim vam, da se v novi službi počutite dobro, da vztrajate«.

Vtise o devetmesečnem usposabljanju so strnili tudi nova pravosodna policistka in policisti ter v en glas pohvalili tako izvedeno usposabljanje kot delo inštruktorjev.

Letos je svečano prisegla že druga skupina pravosodnih policistk oz. policistov.
1 / 3