Skoči do osrednje vsebine

Novice o razpisih programa Instrument za povezovanje Evrope

Trenutno sta odprta dva razpisa programa Instrument za povezovanje Evrope.

Razpis IPE vojaška mobilnost 2023

Evropska izvajalska agencija za podnebje, infrastrukturo in okolje (CINEA) bo 22. junija 2023 ob 14.30 organizirala virtualni informacijski dogodek o tretjem razpisu za vojaško mobilnost v okviru programa IPE Promet (angleško Connecting Europe Facility – CEF Transport).

Razpis IPE vojaška mobilnost 2023 (angleško 2023 CEF Transport Military Mobility call for proposals) je bil objavljen 3. maja 2023. Rok za oddajo prijav je 21. september 2023, do 17. ure. Cilj tega razpisa je sofinanciranje projektov, ki obravnavajo tako civilne kot tudi obrambne potrebe, s poudarkom na prilagoditvi delov Vseevropskega prometnega omrežja TEN-T tehničnim zahtevam glede dimenzij in zmogljivosti za dvojno civilno in vojaško rabo.

Več informacij o razpisu Evropske komisije - Instrument za povezovanje Evrope - Promet: Vojaška mobilnost 2023

Na info dnevu bodo podali nasvete za uspešno pripravo in oddajo vloge v sistemu eGrants, ter delili izkušnje iz prejšnjih ocenjevanj. Podrobno bodo pojasnili tudi merila za dodelitev sredstev ter posebne zahteve glede dvojne uporabe infrastrukture in odpornosti na podnebne spremembe.

Udeleženci se morajo prijaviti preko spletne registracije do 21. junija 2023 do 12. ure. Povezavo za spremljanje dogodka bodo objavili na strani na dan dogodka.

Razpis IPE za sofinanciranje polnilne infrastrukture za alternativna goriva

Evropska komisija je 16. septembra 2021 objavila razpis v okviru IPE za sofinanciranje polnilne infrastrukture za alternativna goriva. Zadnji, 5. rok za oddajo prijave, je prestavljen iz septembra na 7. november 2023.

Naslednji razpis za infrastrukturo za alternativna goriva bo predvidoma objavljen leta 2024 in bo pripravljen na podlagi novega delovnega programa IPE.

Nova objava razpisa IPE predvidoma jeseni

Predvidoma septembra bo objavljen razpis IPE promet 2023 (iz splošne in kohezijske ovojnice), ki bo podobno kot predhodno objavljeni razpisi namenjen projektom za novo, nadgrajeno in izboljšano evropsko prometno infrastrukturo na omrežju TEN-T. Po objavi tega razpisa bo Ministrstvo za infrastrukturo pripravilo nacionalni informativni dan o Instrumentu za povezovanje Evrope in pogojih za prijavo projektov.