Skoči do osrednje vsebine

Veliko zanimanje za razpis o krepitvi digitalnih kompetenc otrok in mladih

Zanimanje za razpis za krepitev digitalnih kompetenc ter odgovorno in varno rabo digitalnih tehnologij med mladimi (Javni razpis za sofinanciranje usposabljanj otrok in mladih za krepitev digitalnih kompetenc ter spodbujanje in promocijo naravoslovnih in tehniških poklicev) je glede na številne udeležence 2. informativnega dne veliko.

Na današnjem, dvournem srečanju preko spleta oziroma na drugem informativnem dnevu so vodja Sektorja za digitalno vključenost Mojca Štruc ter sodelavca Primož Ferjančič in dr. Tilen Gorenšek potencialnim prijaviteljem predstavili vsebinske in tehnične podrobnosti razpisa. Predstavljeni so bili pogoji kandidiranja, izvajanje in vodenje projekta, način financiranja, merila za točkovanje, zagotavljanje dostopa za vse udeležence, pričakovani učinki projektov, izpolnjevanje obrazcev ter drugi sestavni deli vloge.

Srečanja se je udeležilo preko 80 zainteresiranih izvajalcev projekta, ki so postavili več kot 30 vprašanj. Na vprašanja so zaposleni ministrstva odgovarjali sproti, sicer pa bodo vsa vprašanja z odgovori objavljena na spletni strani ministrstva, kjer je objavljena razpisna dokumentacija: Javni razpis za sofinanciranje usposabljanj otrok in mladih za krepitev digitalnih kompetenc ter spodbujanje in promocijo naravoslovnih in tehniških poklicev (gov.si)

Vprašanja in odgovori se sproti posodabljajo, zato prijaviteljem svetujemo, da preverjajo posodobljene odgovore na vprašanja, ki so lahko v pomoč pri pripravi celovite ter uspešne vloge na predmetni razpis.

Zadnji rok za pošiljanje dodatnih vprašanj je torek, 20. junija, do 15.00 (odgovori bodo objavljeni do četrtka, 22. junija) na sledeči povezavi: Javni razpis za sofinanciranje usposabljanj otrok in mladih za krepitev digitalnih kompetenc ter spodbujanje in promocijo naravoslovnih in tehniških poklicev (gov.si)

Še naprej pa vabljeni, da svoje predloge, mnenja in sporočila pošiljate na gp.mdp@gov.si