Skoči do osrednje vsebine

Promocija vina

Vinarje pozivamo k oddaji Vloge za povrnitev upravičenih stroškov ter zahtevka.

Promocija vina na trgih tretjih držav

Vinarje pozivamo k oddaji Vloge za povrnitev upravičenih stroškov (tako imenovani drugi zahtevek) za odobrene programe iz leta 2022,  za dejavnosti izvedene med 1. januarjem 2023 in 31. majem 2023, najkasneje do 20. junija 2023.

Vlogo za povrnitev upravičenih stroškov lahko pošljete po pošti priporočeno na naslov ARSKTRP, Dunajska cesta 160, 1000 Ljubljana, s pripisom »Promocija vina na tretjih trgih – Vloga za povrnitev upravičenih stroškov«, jo oddate v sprejemni pisarni ARSTRP ali pošljete na elektronski poštni predal: vin-ukrepi.aktrp@gov.si ali na aktrp@gov.si, s kvalificiranim elektronskim podpisom.

Naziv storitve Institucija
Agencija Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja

Podpora vinarskemu sektorju za sejemske in promocijske dejavnosti na ciljnih trgih 

V okviru ukrepa podpora vinarskemu sektorju za sejemske in promocijske dejavnosti na ciljnih trgih (de minimis ukrep) lahko oddate zahtevek za:

  • pomoč za promocijske dejavnosti na trgih Velike Britanije, Nemčije, Italije, Francije, Avstrije, Belgije, Nizozemske, Hrvaške in Poljske (objave v medijih, predstavitve vin za trgovce, novinarje, gostince ali strokovno javnost, tržne raziskave zaradi uvajanja vina na novem tržišču),
  • pomoč za svetovanje zaradi uvajanja vina na novem tržišču oziroma svetovanje iz enologije,
  • izobraževanje glede tehnologije pridelave vina, izboljšanje kakovosti vina in trženja vina.

 

Zahtevek se oddaja od 20. do 30. junija in sicer ga lahko oddate v pisni obliki na naslov: Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja, p.p. 189, 1001 Ljubljana. Zahtevek se lahko odda tudi v elektronski obliki preko aplikacije e-kmetija, vendar morajo biti elektronsko vneseni in oddani zahtevki izpisani iz aplikacije in s prilogami prav tako priporočeno poslani po pošti.

Naziv storitve Institucija
Agencija Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja