Skoči do osrednje vsebine

Odobrili smo 13 milijonov evrov sredstev za projektno učenje mlajših odraslih

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je izdalo prvo odločitev o podpori v okviru Programa evropske kohezijske politike 2021–2027. Odobrilo je 13 milijonov evrov sredstev za »Projektno učenje mlajših odraslih (PUM-O+)«, ki ga izvaja Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Prva sredstva iz novega programa bodo namenjena mladim od 15. do 29. leta starosti.
Na fotografiji je mlajša oseba pisoča na list papirja, za njo sedi še ena mlajša moška oseba, ki je na fotografiji zamegljena.

Mlade bomo podprli prek projekta Pumo | Avtor: Depositphotos

Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek je ob tem dejal: »To je dokaz, da smo pripravljeni na izvajanje nove finančne perspektive«. Prva odločitev o podpori namreč predstavlja dejanski začetek izvajanja programa evropske kohezijske politike za obdobje 2021-2027.

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje bo skupaj z zunanjimi izvajalci v okviru projekta PUM-O+ poskrbel za opolnomočenje mladih med 15. in 29. letom starosti, ki niso zaposleni, niti se ne izobražujejo oziroma jim grozi izpad iz izobraževalnega sistema. V okviru programa PUM-O+ jim bo omogočil nadaljevanje izobraževanja za pridobitev izobrazbe ter vstop na trg dela. S tem bo prispeval k povečevanju zaposljivosti, socialni vključenosti ter doseganju enakih možnosti za najmanj 1800 mladih po celotni Sloveniji. Prva odobrena evropska sredstva iz nove finančne perspektive 2021–2027 so torej namenjena mladim in jim omogočajo lepšo in finančno bolj varno prihodnost.

Celotna vrednost projekta je 13 milijonov evrov, od tega bo Evropski socialni sklad plus prispeval 8.417.500,00 evrov.