Skoči do osrednje vsebine

Koncert ambasadorja zdravja v tednu Svetovnega dneva brez tobaka

V Mariboru na južni ploščadi Ljudskega vrta je potekal brezplačen koncert ambasadorja zdravja Challe-ta Salle-ta. Ta je pozdravil zbrane prisotne tudi z nagovorom: "Dim je mim", koncerta pa so se še posebej razveselili šolarji.

Koncert je potekal ob otvoritvi Olimpijskega festivala evropske mladine(OFEM), ki bo potekal v Mariboru med 23.-29. julijem 2023. Na dogodku sta bila prisotna tudi mariborski župan Saša Arsenovič, ki je baklo miru za prihajajoči OFEM predal smučarki Ilki Štuhec. 

Krajšemu nagovoru je sledil plesni nastop, nato pa govor Nataše Vidnar, vršilke dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za zdravstveno nego na ministrstvu.Ob tej priložnosti je Vidnarjeva med drugim izpostavila, da "Ministrstvo za zdravje izvaja številne promocijske aktivnosti v podporo javno-zdravstvenim politikam. V letošnjem letu, v okviru kampanje »Ambasadorji zdravja«, krepimo aktivnosti tudi na področju rabe alkohola in tobaka med mladimi," ter dodala, da jo izredno veseli, da se je kampanji pridružil Challe Salle, ki "s svojim življenjskim slogom pa daje pozitiven zgled mladim."

Otvoritevni dogodek se je nadaljeval s koncertom Challeta Salleta, ki je šolarjem pripravil tudi nekaj presenečenj, tudi v okviru promoviranja zdravega življenjskega sloga in življenja brez kajenja (dim je mim) in alkohola (pitje škodi, petje ne).

Sledite nam na našem Facebook profilu za več aktualnih vsebin kampanje Ambasadorji zdravja in o delu Ministrstva za zdravje.