Skoči do osrednje vsebine

Digitalna orodja so lahko v pomoč nevladnim organizacijam

V organizaciji Mreže regionalnih stičišč nevladnih organizacij je potekala že tretja nacionalna konferenca, tokrat z naslovom Digitalna orodja in pomoč ZA NVO. Udeležence spletne konference je v imenu Ministrstva za javno upravo uvodoma nagovoril državni sekretar Jure Trbič.
zaslonski posnetek sodelujočih v okrogli mizi

V okviru spletne konference je potekala tudi okrogla miza o varnosti uporabe spletnih orodij | Avtor: zaslonski posnetek

1 / 2

Predstavili so spletna orodja, ki so jih razvile ali nadgradile nevladne organizacije in so lahko v pomoč nevladnim organizacijam pri njihovem delu, da lahko svoj naloge opravljajo hitreje in učinkoviteje – od urejanja evidenc pa do pisanja poročil. Poleg uporabnosti posameznih spletnih orodij so se na okrogli mizi dotaknili tudi vprašanja njihove varnosti pri uporabi.

Državni sekretar Jure Trbič je v uvodnem nagovoru predstavil možnosti in priložnosti, ki jih ponuja digitalizacija ter izpostavil potencial dviga produktivnosti za nevladne organizacije (NVO) v luči digitalizacije. Na kratko je predstavil izvedene in prihajajoče razpise Ministrstva za javno upravo iz sklada za NVO na področju digitalizacije – nedavno je bil uspešno zaključen javni razpis za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij, preko katerega je sredstva prejelo več kot štirideset organizacij, trenutno pa je v teku Javni razpis za krepitev aktivnih državljanskih pravic in opolnomočenje nevladnih organizacij na tem področju, v katerem pa eden od sklopov razpisa naslavlja tudi področje digitalizacije.

Trbič se je ob zaključku nagovora zahvalil nevladnim organizacijam, ki ozaveščajo, usposabljajo in izobražujejo tako mlade kot starejše na področju digitalizacije in udeležencem zaželel uspešno konferenco.

Dogodek je sofinanciran iz Sklada za razvoj nevladnih organizacij, s katerim upravlja Ministrstvo za javno upravo.