Skoči do osrednje vsebine

Intervencija enote za prečrpavanje velikih količin vode v Italiji se končuje

Del slovenske enote za prečrpavanje večjih količin vode nadaljuje svoje delo neprekinjeno 24 ur na dan v šest urnih izmenah, ki bo predvidoma trajalo do 2. junija 2023.

V bližini naselja Conselice se neprekinjeno delo enote nadaljuje predvidoma do petka, 2. junija 2023. Do takrat bo na obeh deloviščih skupaj prečrpanih okoli 378.000 m3 vode. Enote na terenu delujejo usklajeno v okviru mehanizma Unije na področju civilne zaščite v tesnem sodelovanju s civilno zaščito Republike Italije, ki vodi odziv in nudi podporo države gostiteljice.

V ponedeljek, 29. maja, je območje nastanitve mednarodnih enot obiskal župan Imole in vsem njihovim članom izrazil globoko spoštovanje in zahvalo za pomoč, ki jo nudijo. Iskreno zahvalo za pomoč ob poplavah Italiji sta na včerajšnjem slavnostnem dogodku podala tudi župan mesta Ravena Michele De Pascale in predsednik Republike Italije Sergio Mattarela. Zahvalni dogodek je potekal v zaprtem krogu, ki so se ga udeležili vsi predstavniki enot iz Belgije, Francije, Slovenije in Slovaške ter predstavniki italijanske civilne zaščite in pooblaščenec za povezavo Evropskega centra za koordinacijo in odziv.

V mestnem središču vodja enote sprejema priznanje.

Slovenska enota prejela posebno priznanje mesta Imola. | Avtor: neznan

1 / 3