Skoči do osrednje vsebine

38. strokovno srečanje geodetskih uprav držav naslednic avstro-ogrskega katastra

Geodetska uprava je od srede 24. maja, do petka 26. maja 2023 na Ptuju gostila 38. strokovno srečanje geodetskih uprav, ki delujejo na območju nekdanje Avstro-Ogrske monarhije.

Geodetske uprave držav naslednic Avstro-Ogrske monarhije imajo na področju zemljiškega katastra podobna strokovna izhodišča in rešitve, zato je spontano sodelovanje preraslo v organizirano letno strokovno srečanje. Slovenija je soustanoviteljica in aktivna udeleženka srečanj od leta 1984.

Na naše povabilo so se odzvali kolegi iz geodetskih uprav Avstrije, Bosne in Hercegovine, Češke, Slovaške, Hrvaške, Madžarske, dveh provinc severne Italije in Slovenije. Tema letošnje konference je bila "Znanje za učinkovito upravljanje z zemljišči". Na konferenci so skozi predstavitve udeleženci prikazali svoje delo in storitve, ki temeljijo na evidentiranju prostora. Udeleženci so izpostavili pomen digitalizacije postopkov in dostopnosti podatkov. Srečanje je poleg strokovnega dela namenjeno tudi krepitvi medsebojnih odnosov in izmenjavi izkušenj. Naslednje leto bo gostiteljica srečanja Češka.

Skupinska slika udeležencev 38. strokovnega srečanja geodetskih uprav držav naslednic avstro-ogrskega katastra, ki je potekalo na Ptuju

Skupinska slika udeležencev 38. strokovnega srečanja geodetskih uprav držav naslednic avstro-ogrskega katastra | Avtor: Geodetska uprava