Skoči do osrednje vsebine

Sprejem za mlade iz makro-regije Jadransko-jonske pobude

V Sarajevu je od 23. do 25. maja potekal POPRI youth dogodek Strategije EU za jadransko-jonsko regijo (angleško EU Strategy for the Adriatic and Ionian Region – EUSAIR), ki so se ga udeležili mladi Jadransko-jonske regije.

Veleposlanik Slovenije v Bosni in Hercegovini (BiH) Damijan Sedar je 50 udeležencev iz desetih držav makro-regije Jadransko-jonske pobude povabil na dogodek mreženja in pogostitev na rezidenco. Pridružil se je tudi minister za kohezijo in regionalni razvoj Slovenije dr. Aleksander Jevšek, ki je prispel na ministrsko srečanje EUSAIR, ki ga je v vlogi predsedujoče države gostila BiH.

Po nagovoru ministra Jevška in veleposlanika Sedarja je sledil vsebinski del srečanja, ki ga je moderiral Dino Šubašić. Dogodek je snemala RTV Slovenija, ki je sicer spremljala celoten dogodek. Med udeleženkami je bila tudi voditeljica oddaje Prava ideja! Edita Cetinski.

Veleposlaništvo je dogodek pripravilo v sodelovanju s Primorskim tehnološkim parkom, kjer je vodja mednarodnega sodelovanja in projektnega managementa Bojana Cipot. Kot je ustaljena praksa, so na rezidenci veleposlanika za gastronomski del ponovno več kot odlično poskrbeli dijaki Srednje gostinske šole Pale iz BiH enitete Republike Srbske, zaradi česar je bil sicer prijeten večer še bolj povezovalen.