Skoči do osrednje vsebine

Predstavitev 71. Ljubljana Festivala

Na Generalnem konzulatu Republike Slovenije v Celovcu smo gostili novinarsko konferenco Ljubljana Festivala, enega najstarejših in najprestižnejših mednarodnih festivalov v Evropi, ki bo letos na sporedu med 20. junijem in 3. septembrom.

Kot je za tukajšnje medije izpostavil Darko Brlek, direktor in umetniški vodja festivala, bo slovenska prestolnica tudi to poletje v znamenju skrbno izbranih in žanrsko raznovrstnih umetnic in umetnikov. Na sporedu so vrhunski komorni in simfonični koncerti, baletne, operne in gledališke predstave, muzikali, festival na Ljubljanici, mednarodna likovna kolonija, mojstrski tečaji in še mnogo več.

Po besedah Janje Romih Kulenović iz Turizma Ljubljana Festival Ljubljana že desetletja soustvarja kulturni utrip slovenske prestolnice, ki se z njim vsako poletje znova prelevi v stičišče ljubiteljev visoke umetnosti ob blizu in daleč.

Tudi letošnja izvedba festivala se bo začela z gala koncertom na Kongresnem trgu, ki tradicionalno črpa iz bogate zakladnice slovenske glasbe, tokrat iz opusa kantavtorja Tomaža Domicelja, ki letos praznuje 75 let. Sklenila se bo z orkestrom Gewandhaus iz Leipziga pod taktirko Herberta Blomstedta.

Preostale vrhunce tokratnega festivala najdete na ljubljanafestival.si.