Skoči do osrednje vsebine

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan se je udeležil Predsedničinega foruma, posvečenega zdravstvu

Predsednica Nataša Pirc Musar je z današnjim prvim forumom, posvečenemu zdravstvu, pričela s serijo javnih razprav o strateško pomembnih temah za prihodnost Slovenije.

Minister Bešič Loredan se je v pozdravnem nagovoru zahvalil predsednici, da je prvi forum posvetila prav zdravstvu. »Veseli me, da imamo vsi tukaj zbrani skupen cilj - javno, vsem dostopno zdravstvo, ki v središče postavlja pacienta,« je povedal minister in dodal: »Uspešna nadgradnja sistema ne bo možna brez nacionalnega konsenza, tako leve kot tudi desne politike.«

»Delamo korake, da sleherni prebivalec Slovenije dobi oskrbo, ki jo potrebuje,« je dejal minister in izpostavil tri ključne izzive, na katere mora prenova zdravstvenega sistema ustrezno odgovarjati: finančna sredstva, kadri, dolgoživost družbe in poudaril, da na njih  lahko učinkovito odgovorimo le s sodelovanjem in doseganjem konsenza.

Svoj nagovor je zaključil z mislijo, da sodobni zdravstveni sistem mora temeljiti na pacientu in njegovih potrebah ter da se veseli razprave, na kateri bodo o aktualnih temah na področju zdravstva in možnih rešitvah za izboljšanje stanja sodelovali ugledni strokovnjaki s področja zdravstva in politike.