Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Golob ob obisku občine Šentilj: Država bo pomagala

Predsednik vlade dr. Robert Golob si je danes v občini Šentilj ogledal področja, ki jim zaradi zadnji obilnih padavin grozijo zemeljski plazovi.
Predsednik vlade pred mikrofonom

Predsednik vlade dr. Robert Golob je obiskal plazovita območja v Selnici ob Muri | Avtor: STA

1 / 3

Srečal se je s predstavniki občinskega štaba Civilne zaščite, županom občine Šentilj in domačini, ki jih je prizadela naravna nesreča. Predsednik je zagotovil, da bo država pomagala, najprej s povračili stroškov za intervencijo. Predvidoma v roku enega tedna bo popisana škoda, ki je povezana z intervencijo, nato pa lahko vlada ukrepa, tudi finančno. Sredstva bodo zagotovljena v skladu z Zakonom o vodah in iz proračunske rezerve: “V rokah ministrstva je, da bo saniralo vodotoke, ki so tega najbolj potrebni,” je še izpostavil premier in napovedal, da bo država pomagala vsem občinam, ki bodo vložile zahtevek.

Premier se je zahvalil požrtvovalnim ekipam, ki so v zadnjih dneh delale in pripomogle k zmanjšanju škode: “Vikend moramo izkoristiti, da zaščitimo ljudi in objekte. Verjamem, da bodo prišli pomagat tudi prostovoljci iz drugih občin. To solidarnost smo Slovenci že večkrat izkazali.” Predsednik vlade je spomnil na solidarnost, ki so jo lansko poletje državljani izrazili na Krasu: “Primorci smo še vedno hvaležni celi Sloveniji in prepričan sem, da bomo tudi tokrat z veseljem priskočili na pomoč.”