Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Golob na mednarodni konferenci "Iz kriznega menedžmenta v novi optimizem"

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je danes udeležil mednarodne konference "Iz kriznega menedžmenta v novi optimizem," na kateri so mednarodni predstavniki politike in gospodarstva osvetlili najbolj pereče globalne poslovne, finančne in politične izzive ter predstavili svoje poglede na njihovo reševanje.
Predsednik vlade in voditeljica pogovora na odru pred zaslonom

Premier dr. Golob na Mednarodni konferenci "Iz kriznega menedžmenta v novi optimizem" | Avtor: STA/Nebojša Tejić

1 / 3

Premier dr. Robert Golob je poudaril, da je spremembe treba uvajati postopoma, pri tem pa je treba ostati osredotočen: “To je v politiki sicer veliko težje kot v podjetništvu.” V pogovoru je pojasnil, da je pri uveljavljanju sprememb v javnem sektorju zelo veliko ovir, zato je potrebna potrpežljivost.

Poleg tega je izpostavil, da poleg ukrajinske krize in nedovoljenih migracij, ne smemo pozabiti na podnebno krizo: “Vsaka država skuša narediti nekaj zase, ampak globalnih kriz ni mogoče učinkovito reševati na ta način," je poudaril.

Na konferenci sta svoje znanje, izkušnje in nasvete med drugim delila tudi bivši predsednik finske vlade Esko Aho ter ustanovitelj in predsednik Rimac Automobili Mate Rimac.