Skoči do osrednje vsebine

Srečala sta se slovenska ministrica in španski minister za kulturo

Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko se je ob robu zasedanja Sveta za izobraževanje, mladino, kulturo in šport (angleško: Education, Youth, Culture and Sport Council, EYCS) sestala tudi s španskim ministrom za kulturo Miquelom Octavijem Iceto i Llorensom.

Ministra obeh držav med pogovorom

Slovenska ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko in španski minister za kulturo Miquel Octavi Iceta i Llorens | Avtor: Arhiv Ministrstva za kulturo

1 / 2

Španija bo julija 2023 od Švedske prevzela predsedovanje Svetu Evropske unije, o čemer sta govorila tudi kulturna ministra obeh držav. 

Strinjala sta se, da imata Slovenija in Španija podobne težave in predvsem podobne cilje, ki jih zasledujeta na vseh področjih, posebno pa na področju kulture. 

Španski minister je slovensko ministrico seznanil s cilji, ki jih Španija načrtuje na področju kulture, predvsem v okviru svojega predsedovanja Svetu Evropske unije. 

Največjo pozornost namerava Španija posvetiti socialno-ekonomskemu, pa tudi družbenemu statusu umetnikov in drugih ustvarjalcev na področju kulture. To so tudi cilji, ki jih zasleduje Slovenija, in teme, s katerimi se na Ministrstvu za kulturo veliko ukvarjamo in jim namenjamo najskrbnejšo pozornost.