Skoči do osrednje vsebine

Ministrica Fajon sprejela ministra za trgovino in ekonomsko sodelovanje Bosne in Hercegovine

Ministrica Tanja Fajon je v sklopu njegovega delovnega obiska v Sloveniji na pogovor sprejela ministra za zunanjo trgovino in ekonomsko sodelovanje Bosne in Hercegovine Staša Košaraca. Govorila sta predvsem o dvostranskih odnosih med državama.
Ministrica Tanja Fajon in minister Staša Košarac med dvostranskim pogovorom

Ministrica Tanja Fajon in minister Staša Košarac med dvostranskim pogovorom | Avtor: Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve

1 / 2

Ministrica Fajon je potrdila, da so odnosi med državama dobri in tradicionalno prijateljski ter da so odlični gospodarski odnosi pomemben del dvostranskega sodelovanja. Blagovna menjava med državama stalno narašača in je v letu 2022 presegla 1,7 milijarde evrov. Slovenija prav tako ostaja med petimi največjimi investitorji v Bosni in Hercegovini.

Ministrica Fajon je sogovorniku zagotovila nadaljevanje močne slovenske podpore Bosni in Hercegovini za članstvo v EU ter pozvala k čimprejšnji implementaciji za to potrebnih reform. Zagotovila je še podporo Slovenije v procesu pridružitve Bosne in Hercegovine Svetovni trgovinski organizaciji, v ta namen je z letošnjim letom Slovenija tudi prevzela predsedovanje delovni skupini za pristop Bosne in Hercegovine k tej organizaciji.