Skoči do osrednje vsebine

Vojaški muzej Slovenske vojske z razstavo gostuje v Narodni galeriji

V sredo, 10. maja 2023, je v Narodni galeriji potekala slovesnost ob otvoritvi gostujoče razstave Vojaškega muzeja Slovenske vojske z naslovom Priznanja ministrstva za obrambo Republike Slovenije, avtorice kustodinje Simone Pörš.

Zbrane je najprej pozdravila direktorica Narodne galerije dr. Barbara Jaki, nato pa je sledil nagovor vršilca dolžnosti direktorja Uprave Republike Slovenije za vojaško dediščino mag. Matjaža Ravbarja, ki je na kratko predstavil vsebino razstave, pri tem pa je poudaril tudi, da muzej s to razstavo obeležuje dan Slovenske vojske. Na koncu je zbrane nagovoril še minister za obrambo Marjan Šarec, ki je tudi uradno otvoril razstavo. Vsebino razstave je ministru za obrambo in vršilcu dolžnosti direktorja Uprave RS za vojaško dediščino predstavila avtorica Simona Pörš, kulturni program dogodka pa je z glasbenimi točkami popestrila komorna zasedba Orkestra Slovenske vojske.

Razstava obiskovalcem celovito predstavi priznanja Ministrstva za obrambo, ki jih podeljuje minister, razstavljene predmete pa dopolnjujejo opisi z vsemi muzeološkimi podatki.

Razstava bo na ogled do 25. maja 2023. Vljudno vabljeni !

Vitrina s priznanjem v razstavnem prostoru galerije

V Narodni galeriji je na ogled gostujoča razstava Vojaškega muzeja Slovenske vojske z naslovom Priznanja ministrstva za obrambo Republike Slovenije | Avtor: štabni vodnik Matjaž Česnik

1 / 3