Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade sprejel predsednika Mednarodne avtomobilistične zveze FIA

Premier dr. Robert Golob je v Vili Podrožnik gostil predsednika Mednarodne avtomobilistične zveze FIA Mohammeda Ben Sulayema.
Predsednik vlade dr. Robert Golob in predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze Mohammeda Ben Sulayema

Predsednik vlade dr. Robert Golob in predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze Mohammeda Ben Sulayema | Avtor: Nebojša Tejić/STA

1 / 3

V ospredju pogovorov sta bila boj proti sovražnemu govoru v športu in priložnosti za razvoj avtomobilističnega športa v Sloveniji.

Sogovornika sta se strinjala, da je treba okrepiti delovanje za preprečevanje sovražnega govora. Šport je pri tem ključna platforma, saj so športniki pogosto vzorniki, še posebej mladim. Usklajeno delovanje vlad, športnih organizacij in ostalih deležnikov lahko prinese najboljše rezultate. Prav zato sta se dr. Golob in Ben Sulayem zavzela za izmenjavo dobrih praks na tem področju, tudi tistih s pomočjo naprednih tehnologij.

Predsednik vlade in predsednik FIA sta izmenjala tudi poglede na razvoj avtomobilističnega športa. Na področju avtomobilizma sta posebej izpostavila pomen trajnostnega razvoja in zelenih inovacij, tudi v okviru morebitnih projektov v Sloveniji.