Skoči do osrednje vsebine

Delovna skupina za zaščito živali aktivno naprej

Člani in članice delovne skupine za zaščito živali, ki deluje pod okriljem Kabineta predsednika vlade, so se srečali s predstavniki društva Reks in Mila ter Društva za zaščito živali Kočevje.

Predstavnica društva Reks in Mila Mojca Furlan je delovno skupino seznanila z delovanjem društva in prostovoljcev, ki dnevno skrbijo za živali brez doma. Predano skrbijo tudi za tiste, ki živijo pri lastnikih, toda zanje ne morejo več ustrezno skrbeti. Veliko pozornosti namenjajo osveščanju javnosti na področju trajnostnega razvoja ter dobrega sodelovanja z občino in zavetišči. Že več kot 20 let uspešno delujejo v Ljubljani, Medvodah z okolico in na Vrhniki.

Lidija Jerše, predstavnica Društva za zaščito živali Kočevje, pa je delovno skupino seznanila s poslanstvom društva. Slednje temelji na prostovoljnem delu članov in simpatizerjev. Z njihovo pomočjo so v bližini gozda ogradili večji prostor, kjer varovanci čakajo na nove lastnike. Predstavnica Jerše je prav tako izpostavila pobudo za večje število zavetišč in nadzor nad njimi.

Srečanja sta se udeležili tudi Jadranka Juras, predstavnica društva za zaščito in pomoč živalim v stiski Lajka in Tina Gaber.