Skoči do osrednje vsebine

Delovna skupina za zaščito živali nadaljuje z aktivnostmi

Člani in članice delovne skupine za zaščito živali, ki jo vodi državna sekretarka za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud v Kabinetu predsednika vlade Maksimiljana Polak, so se danes srečali s predstavniki Zavoda za zaščito živali Nastjina barka in Društva za zaščito in pomoč živalim sveta in njihovim skrbnikom "Animal Angels".

Predstavnika zavoda Nastjina barka Nastja in Miloš Židank sta delovno skupino seznanila z delovanjem zavoda s področja odnosa do prostoživečih živali, s predlogi za boljše razumevanje narave in živali ter z izzivi pri svojem delu.
Simona Vodopivec in Nataša Smolič z Društva za zaščito in pomoč živalim sveta in njihovim skrbnikom "Animal Angels" sta predstavili poslanstvo društva, ki je pomoč brezdomnim, zlorabljenim in zanemarjenim živalim v Sloveniji ter izven naših meja. Najbolj pomembno se jim zdi, da v Sloveniji pomagajo zavetiščem ter socialno ogroženim posameznikom, ki imajo žival, vendar zanjo ne morejo skrbeti.

Srečanja sta se udeležili tudi Jadranka Juras, predstavnica društva za zaščito in pomoč živalim v stiski Lajka in Tina Gaber.