Skoči do osrednje vsebine

Delovni obisk delegacije Gruzije s področja migracij

Na Upravni enoti Domžale smo gostili predstavnike Ministrstva za pravosodje Gruzije, Ministrstva za zunanje zadeve Gruzije ter Mednarodnega centra za razvoj migracijske politike.

V okviru študijskega obiska Slovenije o predpisih o prebivanju in vizumih smo 25. aprila 2023 gostili delegacijo iz Gruzije. Predstavniki zasedajo vodstvene in strokovne položaje pri Službi za migracije in državljanstvo, Agencije za razvoj javnih služb, Ministrstva za pravosodje Gruzije; Konzularnega oddelka, Ministrstva za zunanje zadeve Gruzije ter Mednarodnega centra za razvoj migracijske politike. Na srečanju smo gostom prikazali celoten praktični postopek obravnave na področju pridobitve dovoljenja za prebivanje tujcu v Republiki Sloveniji. Izmenjali smo si izkušnje in dobre prakse s področja migracij ter se seznanili z osnovnim kontekstom gruzijske zakonodaje na področju tujcev. Strinjali smo se, da se s pomočjo optimizacije, standardizacije ter digitalizacije, postopki lahko vodijo bolj učinkovito, ob doslednem upoštevanju vseh varnostnih tveganj na področju migracij.

5 predstavnikov delegacije iz Gruzije, 3 uslužbenci Upravne enote Domžale in 1 predstavnik Ministrstva za zunanje zadeve
1 / 2