Skoči do osrednje vsebine

Kulturna prireditev Pr' starem piskru

V Zavodu za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje smo v sredo, 19. aprila 2023, priredili bogat kulturni dogodek.

Poleg kulturne prireditve smo pripravili raznoliko razstavo izdelkov zaprtih oseb ter izdali zavodski časopis Novičnik iz piskra. S kulturnim programom smo obeležili več pomembnih dni, ki spremljajo mesec april, in sicer: svetovni dan zdravja, svetovni dan Romov, dan Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij, dan Mestne občine Celje, noč knjige, dan Zemlje in dan upora proti okupatorju ter se spomnili tudi pomena praznovanja 1. maja. S sodelovanjem zaprtih oseb, zaposlenih in predstavnikov lokalne skupnosti smo prepletli kulturne vsebine z branjem, kantavtorskim prispevkom kitarista, nastopom pianista Glasbene šole Celje, recitalom in foto utrinki ter uvodoma s slovensko in romsko himno.

Z obiskom in nagovorom sta prisotne pozdravila direktor zavoda, Tomaž Bračko in župan Mestne občine Celje, Matija Kovač. Na dogodek so bili povabljeni tudi gostje iz sodelujočih organizacij, odziv pa je bil opogumljajoč - ne le z obiskom na prireditvi, temveč tudi roko sodelovanja za naprej. Ob dogodku je bila dvorana celjskega zapora napolnjena do zadnjega kotička, prijetni odzivi pa dajejo spodbude za naprej.

Župan med nagovorom zbranih v dvorani

Slovesnost v Zavodu za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje | Avtor: Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij